Østlandets Blad 08.02.2021

Denne artikkelen stod å lese i Østlandets Blad 08.02.2021:

Etter 20 år i bransjen startet Rune eget firma i Ski i 2017 – økte omsetningen fra 9,5 millioner i 2019 til 25 millioner i fjor

FORNØYD: Rune Romsdal fra Ski er strålende fornøyd med utviklingen i anleggsfirmaet Rune Romsdal AS. 9,5 millioner kroner i omsetning i 2019 ble til rundt 25 i koronaåret 2020. Nå om dagen holder de blant annet på her i Radarveien på Lambertseter, der tomten etter en gammel enebolig skal bli til syv nye boliger. Foto: Stig Erlend Persson

 Stig E. Persson

 08.02.21 06:19

Etter 20 år i bransjen hadde Rune Romsdal en drøm om å starte for seg selv. Det har gått bra. Gravefirmaet i Ski hadde en eventyrlig vekst i koronaåret 2020.

 For abonnenterLAMBERTSETER/SKI: Firmaet driver med grunnarbeid, landskapsutforming og drenering. I alt er de syv ansatte – til nå. Seks av dem, herunder daglig leder Rune Romsdal selv, er erfarne maskinførere og

lastebilsjåfører med lang fartstid i bransjen. Kona Siv tar seg av administrasjonen, for ektemannen bruker dagene ute på anleggsplassene.

– Jeg har veldig lyst til å kjøre selv også, men nå har vi så mye jobb at det stort sett bare blir administrasjon, oppfølging og prosjektledelse. Stort sett er jeg innom hvert av oppdragene våre to til tre ganger i uken, sier Rune Romsdal.

GOD UTVIKLING: Rune Romsdal forteller at firmaet har mange oppdrag i stor-Oslo, som her på Lambertseter. Foto: Stig Erlend Persson

Veldig økning

Rune Romsdal AS ble etablert i desember 2017.

– Vi har hatt en veldig økning. I 2019 omsatte vi for 9,5 millioner kroner. I koronaåret 2020 kom vi opp i rundt 25 millioner. Vi har heldigvis hatt veldig god tilgang på jobber, sier Rune Romsdal.

Jeg treffer ham i et boligfelt et lite steinkast fra Lambertseter senter, der tomten hvor det en gang sto en gammel enebolig skal bli til flere nye.

– Det er en veldig typisk jobb for oss. Her skal vi ha grunnarbeid for syv nye boliger, en tremannsbolig og to tomannsboliger, i samarbeid med Follohus som har totalentreprisen og skal sette opp selve husene, sier han.

Betongarbeidene skal begynne ved påsketider. Før den tid skal Ski-firmaet ha sprengt ut parkeringskjeller og være ferdig med sin del av grunnarbeidene.

TRENGER FLERE: Rune Romsdal sier det er vanskelig å få tak i flere kvalifiserte maskinførere, og det er en flaskehals for å kunne påta seg enda flere oppdrag. Foto: Stig Erlend Persson

Ti måneder forsinket

Rune Romsdal AS satte en solid omsetningsrekord i fjor, midt i koronaåret.

– Vi var litt nervøse akkurat i mars og april da det ble nedstengning. Da stoppet salget og kundene stoppet bygging. Slik som denne jobben, den skulle vi begynt på i mars. Den ble stanset i ti måneder, sier Rune Romsdal.

Nå i midten av januar kom de i gang med prosjektet i Radarveien på Lambertseter. Mandag i forrige uke startet sprengningen.

Mange solide kunder

– Kjernevirksomheten vår er utbyggere som driver med fortetningsbygging. Typiske kunder for oss er eiendomsutviklere som Bolig og Eiendomsutvikling, Solon Eiendom, Follohus og Opsahl Bolig. Vi har vært veldig heldige som har en god kundegruppe, sier Rune Romsdal.

Oppdragsmengden gjør at bedriften stadig er på utkikk etter å øke staben.

– Flaskehalsen vår er å finne nok flinke folk. Vi er på jakt etter nye medarbeidere hele tiden. Selvstendige gravemaskinførere er mangelvare, sier han.

Hovedtyngden av oppdragene skjer i Oslo-området.

– Vi har flest jobber på Ekeberg og Nordstrand. Men vi har et veldig ønske om å jobbe mer i Follo også. Det er veldig fint at det blir mye bygging i Ski og omegn, sier Rune Romsdal.

De har jobber i hele tidligere Akershus.

TYPISK: Rune Romsdal forteller at dette er en typisk jobb. På tomten etter en tidligere enebolig skal det bygges syv nye boliger. Rune Romsdal AS bidrar med grunnarbeidene. Foto: Stig Erlend Persson

Den skal tidlig krøkes

Han har alltid vært begeistret for anleggsmaskiner, og synes det er stas de gangene han får kjørt selv.

– Jeg har vokst opp med en far som var maskinkjører og begynte å kjøre selv da jeg var ganske ung, sier Rune Romsdal.

Firmaet har oppdrag hele året.

– Det var en av grunnene til at jeg flyttet ned hit fra Finnmark. Her kan du holde på hele året, mens nordpå er det mer sesongbetont, sier han.

Riktignok er det litt roligere vinterstid også her sørpå, så de prøver å få unna en del ferieavvikling fra juletider til påske.

– Sommerstid vil kundene våre at vi helst gjør mest mulig. Vi har kortest mulig ferie på sommeren, sier Romsdal.

Jakter på hovedkontor

Veksten har gjort at de er på jakt etter et hovedkontor. Nå foregår administrasjonen hjemme, mens de leier uteplass til anleggsmaskinene.

– Vi er på jakt etter kontorlokaler og et verksted vi kan bruke. Vi begynner å bli mange ansatte, og det betyr mye for miljøet å ha en plass å samles, sier Rune Romsdal.

Firmaet har gjerne fire-fem prosjekter gående samtidig.

– Vi er typisk to mann på hver jobb. Da er det viktig å ha en plass å samles, sier han.

Rune Romsdal AS markedsfører seg ikke noe mot privatmarkedet, men tar imot de forespørslene som kommer.

Hovedkundene er fra det profesjonelle markedet, og der har bedriften mange faste kontakter som vet hva de står for.

Leave a Reply

%d bloggers like this: