Bygg.no 09.02.2020

Rune (44) startet opp eget gravemaskinfirma for tre år siden – nå omsetter han for 25 millioner

Rune Romsdal startet opp sitt eget gravemaskinselskap i desember 2017. Foto: Privat

Publisert: 09.02.2021 14:43.

Rune Romsdal startet opp sitt eget gravemaskinselskap etter å ha jobbet rundt 25 år i bransjen. Omsetningen har økt i rekordfart fra 900.000 i 2018 til 9,5 millioner året etter og 25 millioner i koronaåret 2020.

Stefan Offergaard

– Det er klart det er gøy at det har gått så bra på så kort tid, men det innebærer også mye arbeid. Du må ofre en del fritid for å få dagene til å gå i hop, sier Rune Romsdal til Byggeindustrien.

Det var Østlandets Blad som først skrev om saken.

Han startet opp selskapet Rune Romsdal AS i Ski kommune i desember 2017. Gravemaskinfirmaet tar på seg oppdrag med grunnarbeid, landskapsutforming og drenering.

– Jeg har jobbet veldig lenge i bransjen, og tenkte rett og slett at tiden var inne. Det har ikke vært en stor drøm akkurat, men jeg hadde lenge hatt i bakhodet at det kunne vært spennende å starte opp noe på egenhånd. Jeg hadde likevel aldri planer om å drive et stort selskap. Tanken var bare å kjøpe en gravemaskin, leie meg ut på timekjøring og drive litt smått for meg selv, sier Romsdal.

Godt kundegrunnlag

Mange av kundene han tidligere har jobbet for tok imidlertid kontakt da de hørte at han hadde startet opp for seg selv.

– De spurte om jeg kunne ta en jobb, og så en til og så en til. Jeg fikk ganske fort et godt kundegrunnlag, og plutselig ble det så mye å gjøre at jeg måtte investere i nye maskiner, sier han.

Romsdal startet opp alene, men allerede i 2019 økte oppdragsmengden så mye at han ansatte fire maskinførere og en lastebilsjåfør.

– Vi har hatt god tilgang på jobber hele veien og har i tillegg gode samarbeidspartnere i lokalområdet – spesielt firmaet Wilhelmi AS. Vi har samarbeidet om mange av de større oppdragene, så jeg har mye å takke dem for. Omsetningen har dermed økt mer og mer. I 2019 omsatte vi for 9,5 millioner og i 2020 omsatte vi for 25 millioner, sier han.

romsdal2

Omsetningen i Rune Romsdal AS økte fra 900.000 kroner i 2018 til 25 millioner i 2020. Foto: Privat

– Hvorfor økte omsetningen så kraftig i 2020?

– Grunnen til det er at vi ble litt nervøse da det ble nedstenging i mars og april. Vi tok derfor på oss veldig mange oppdrag da markedet løsnet igjen, og takket ja til så mye vi kunne. Frykten for å miste jobbet førte dermed til at vi isteden vokste veldig. Det har vært et hektisk år, men overkommelig, sier Romsdal.

Ikke bekymret for 2021

Hovedtyngden av oppdragene deres er i Oslo-området, og de fleste kundene er eiendomsutviklere.

– Hva tenker du om 2021? Vil veksten fortsette?

– Det er jo mye usikkerhet rundt omkring, men ordreboken vår er like full som den var i 2020. De aller fleste jobbene våre er for eiendomsutviklere som bygger boliger. Boligsalget i Oslo går veldig bra om dagen, så vi er egentlig ikke så veldig bekymret, sier Romsdal.

Veksten har ifølge Østlandets Blad gjort at de er på jakt etter et hovedkontor. Enn så lenge har hans kone Siv tatt seg av administrasjonen hjemmefra.

Samtidig er de på kontinuerlig jakt etter å ansette flere maskinførere.
– Vi er spesielt på utkikk etter selvstendige gravemaskinførere. De er det dessverre ikke så mange av. Vi jobber ofte for oss selv, og derfor er det fint om de har en viss erfaring, sier Romsdal.

Leave a Reply

%d bloggers like this: