Rune Romsdal AS har blitt Follo Anlegg AS!

Rune Romsdal AS har fått ny medeier og har i den forbindelse byttet navn til Follo Anlegg AS.

Follo Anlegg AS er eid av Rune Romsdal og Frank Wilhelmi.

Etter å ha samarbeidet om flere prosjekter i en lengere periode har Rune og Frank nå formalisert sitt samarbeid ved at Frank har blitt deleier i Follo Anlegg AS.

Follo Anlegg AS får tre dyktige maskinførere i tillegg til de flinke medarbeiderne som allerede er ansatt. I tillegg blir maskinparken utvidet med 3 gravemaskiner som alle er over 30 tonn som gir oss mulighet til å påta oss større utgravingsprosjekter.

Vi gleder oss til et nytt og spennende 2022!

Bygg.no 09.02.2020

Rune (44) startet opp eget gravemaskinfirma for tre år siden – nå omsetter han for 25 millioner

Rune Romsdal startet opp sitt eget gravemaskinselskap i desember 2017. Foto: Privat

Publisert: 09.02.2021 14:43.

Rune Romsdal startet opp sitt eget gravemaskinselskap etter å ha jobbet rundt 25 år i bransjen. Omsetningen har økt i rekordfart fra 900.000 i 2018 til 9,5 millioner året etter og 25 millioner i koronaåret 2020.

Stefan Offergaard

– Det er klart det er gøy at det har gått så bra på så kort tid, men det innebærer også mye arbeid. Du må ofre en del fritid for å få dagene til å gå i hop, sier Rune Romsdal til Byggeindustrien.

Det var Østlandets Blad som først skrev om saken.

Han startet opp selskapet Rune Romsdal AS i Ski kommune i desember 2017. Gravemaskinfirmaet tar på seg oppdrag med grunnarbeid, landskapsutforming og drenering.

– Jeg har jobbet veldig lenge i bransjen, og tenkte rett og slett at tiden var inne. Det har ikke vært en stor drøm akkurat, men jeg hadde lenge hatt i bakhodet at det kunne vært spennende å starte opp noe på egenhånd. Jeg hadde likevel aldri planer om å drive et stort selskap. Tanken var bare å kjøpe en gravemaskin, leie meg ut på timekjøring og drive litt smått for meg selv, sier Romsdal.

Godt kundegrunnlag

Mange av kundene han tidligere har jobbet for tok imidlertid kontakt da de hørte at han hadde startet opp for seg selv.

– De spurte om jeg kunne ta en jobb, og så en til og så en til. Jeg fikk ganske fort et godt kundegrunnlag, og plutselig ble det så mye å gjøre at jeg måtte investere i nye maskiner, sier han.

Romsdal startet opp alene, men allerede i 2019 økte oppdragsmengden så mye at han ansatte fire maskinførere og en lastebilsjåfør.

– Vi har hatt god tilgang på jobber hele veien og har i tillegg gode samarbeidspartnere i lokalområdet – spesielt firmaet Wilhelmi AS. Vi har samarbeidet om mange av de større oppdragene, så jeg har mye å takke dem for. Omsetningen har dermed økt mer og mer. I 2019 omsatte vi for 9,5 millioner og i 2020 omsatte vi for 25 millioner, sier han.

romsdal2

Omsetningen i Rune Romsdal AS økte fra 900.000 kroner i 2018 til 25 millioner i 2020. Foto: Privat

– Hvorfor økte omsetningen så kraftig i 2020?

– Grunnen til det er at vi ble litt nervøse da det ble nedstenging i mars og april. Vi tok derfor på oss veldig mange oppdrag da markedet løsnet igjen, og takket ja til så mye vi kunne. Frykten for å miste jobbet førte dermed til at vi isteden vokste veldig. Det har vært et hektisk år, men overkommelig, sier Romsdal.

Ikke bekymret for 2021

Hovedtyngden av oppdragene deres er i Oslo-området, og de fleste kundene er eiendomsutviklere.

– Hva tenker du om 2021? Vil veksten fortsette?

– Det er jo mye usikkerhet rundt omkring, men ordreboken vår er like full som den var i 2020. De aller fleste jobbene våre er for eiendomsutviklere som bygger boliger. Boligsalget i Oslo går veldig bra om dagen, så vi er egentlig ikke så veldig bekymret, sier Romsdal.

Veksten har ifølge Østlandets Blad gjort at de er på jakt etter et hovedkontor. Enn så lenge har hans kone Siv tatt seg av administrasjonen hjemmefra.

Samtidig er de på kontinuerlig jakt etter å ansette flere maskinførere.
– Vi er spesielt på utkikk etter selvstendige gravemaskinførere. De er det dessverre ikke så mange av. Vi jobber ofte for oss selv, og derfor er det fint om de har en viss erfaring, sier Romsdal.

Østlandets Blad 08.02.2021

Denne artikkelen stod å lese i Østlandets Blad 08.02.2021:

Etter 20 år i bransjen startet Rune eget firma i Ski i 2017 – økte omsetningen fra 9,5 millioner i 2019 til 25 millioner i fjor

FORNØYD: Rune Romsdal fra Ski er strålende fornøyd med utviklingen i anleggsfirmaet Rune Romsdal AS. 9,5 millioner kroner i omsetning i 2019 ble til rundt 25 i koronaåret 2020. Nå om dagen holder de blant annet på her i Radarveien på Lambertseter, der tomten etter en gammel enebolig skal bli til syv nye boliger. Foto: Stig Erlend Persson

 Stig E. Persson

 08.02.21 06:19

Etter 20 år i bransjen hadde Rune Romsdal en drøm om å starte for seg selv. Det har gått bra. Gravefirmaet i Ski hadde en eventyrlig vekst i koronaåret 2020.

 For abonnenterLAMBERTSETER/SKI: Firmaet driver med grunnarbeid, landskapsutforming og drenering. I alt er de syv ansatte – til nå. Seks av dem, herunder daglig leder Rune Romsdal selv, er erfarne maskinførere og

lastebilsjåfører med lang fartstid i bransjen. Kona Siv tar seg av administrasjonen, for ektemannen bruker dagene ute på anleggsplassene.

– Jeg har veldig lyst til å kjøre selv også, men nå har vi så mye jobb at det stort sett bare blir administrasjon, oppfølging og prosjektledelse. Stort sett er jeg innom hvert av oppdragene våre to til tre ganger i uken, sier Rune Romsdal.

GOD UTVIKLING: Rune Romsdal forteller at firmaet har mange oppdrag i stor-Oslo, som her på Lambertseter. Foto: Stig Erlend Persson

Veldig økning

Rune Romsdal AS ble etablert i desember 2017.

– Vi har hatt en veldig økning. I 2019 omsatte vi for 9,5 millioner kroner. I koronaåret 2020 kom vi opp i rundt 25 millioner. Vi har heldigvis hatt veldig god tilgang på jobber, sier Rune Romsdal.

Jeg treffer ham i et boligfelt et lite steinkast fra Lambertseter senter, der tomten hvor det en gang sto en gammel enebolig skal bli til flere nye.

– Det er en veldig typisk jobb for oss. Her skal vi ha grunnarbeid for syv nye boliger, en tremannsbolig og to tomannsboliger, i samarbeid med Follohus som har totalentreprisen og skal sette opp selve husene, sier han.

Betongarbeidene skal begynne ved påsketider. Før den tid skal Ski-firmaet ha sprengt ut parkeringskjeller og være ferdig med sin del av grunnarbeidene.

TRENGER FLERE: Rune Romsdal sier det er vanskelig å få tak i flere kvalifiserte maskinførere, og det er en flaskehals for å kunne påta seg enda flere oppdrag. Foto: Stig Erlend Persson

Ti måneder forsinket

Rune Romsdal AS satte en solid omsetningsrekord i fjor, midt i koronaåret.

– Vi var litt nervøse akkurat i mars og april da det ble nedstengning. Da stoppet salget og kundene stoppet bygging. Slik som denne jobben, den skulle vi begynt på i mars. Den ble stanset i ti måneder, sier Rune Romsdal.

Nå i midten av januar kom de i gang med prosjektet i Radarveien på Lambertseter. Mandag i forrige uke startet sprengningen.

Mange solide kunder

– Kjernevirksomheten vår er utbyggere som driver med fortetningsbygging. Typiske kunder for oss er eiendomsutviklere som Bolig og Eiendomsutvikling, Solon Eiendom, Follohus og Opsahl Bolig. Vi har vært veldig heldige som har en god kundegruppe, sier Rune Romsdal.

Oppdragsmengden gjør at bedriften stadig er på utkikk etter å øke staben.

– Flaskehalsen vår er å finne nok flinke folk. Vi er på jakt etter nye medarbeidere hele tiden. Selvstendige gravemaskinførere er mangelvare, sier han.

Hovedtyngden av oppdragene skjer i Oslo-området.

– Vi har flest jobber på Ekeberg og Nordstrand. Men vi har et veldig ønske om å jobbe mer i Follo også. Det er veldig fint at det blir mye bygging i Ski og omegn, sier Rune Romsdal.

De har jobber i hele tidligere Akershus.

TYPISK: Rune Romsdal forteller at dette er en typisk jobb. På tomten etter en tidligere enebolig skal det bygges syv nye boliger. Rune Romsdal AS bidrar med grunnarbeidene. Foto: Stig Erlend Persson

Den skal tidlig krøkes

Han har alltid vært begeistret for anleggsmaskiner, og synes det er stas de gangene han får kjørt selv.

– Jeg har vokst opp med en far som var maskinkjører og begynte å kjøre selv da jeg var ganske ung, sier Rune Romsdal.

Firmaet har oppdrag hele året.

– Det var en av grunnene til at jeg flyttet ned hit fra Finnmark. Her kan du holde på hele året, mens nordpå er det mer sesongbetont, sier han.

Riktignok er det litt roligere vinterstid også her sørpå, så de prøver å få unna en del ferieavvikling fra juletider til påske.

– Sommerstid vil kundene våre at vi helst gjør mest mulig. Vi har kortest mulig ferie på sommeren, sier Romsdal.

Jakter på hovedkontor

Veksten har gjort at de er på jakt etter et hovedkontor. Nå foregår administrasjonen hjemme, mens de leier uteplass til anleggsmaskinene.

– Vi er på jakt etter kontorlokaler og et verksted vi kan bruke. Vi begynner å bli mange ansatte, og det betyr mye for miljøet å ha en plass å samles, sier Rune Romsdal.

Firmaet har gjerne fire-fem prosjekter gående samtidig.

– Vi er typisk to mann på hver jobb. Da er det viktig å ha en plass å samles, sier han.

Rune Romsdal AS markedsfører seg ikke noe mot privatmarkedet, men tar imot de forespørslene som kommer.

Hovedkundene er fra det profesjonelle markedet, og der har bedriften mange faste kontakter som vet hva de står for.

Lysås Vest Lørenskog

Dronebilde av byggeplass på Lysås Vest Lørenskog

Lysås Vest i Lørenskog har Follohus satt i gang med bygging av det som skal bli i alt 29 rekkehus. Dette prosjektet har hatt mange flotte elementer med bortkjøring av store mengder masser, gjenbruk av stein på plassen ved bruk av knuseverk og bygging av stort fordrøyningsmagasin levert av vår samarbeidspartner Wilhelmi AS.